Huisartspraktijk Nijentap

Hoofdweg 155-B
9765 CB Paterswolde
050-3091494
E-consult Herhaalrecept Inschrijfformulier huisartspraktijk Nijentap Aanvraagformulier wijzigen/opvragen medische gegevens

Video-opnames van uw gesprek (consult)

In onze huisartspraktijk is een Arts In Opleiding tot Specialist (AIOS) werkzaam. Dit is een afgestudeerde basisarts die wordt opgeleid tot huisarts. Onze AIOS voert zelfstandig spreekuur en wordt daarbij begeleid door huisartsopleider dr. Nijentap.

Het kan voorkomen dat u om toestemming wordt gevraagd om een video-opname te maken van het gesprek/consult dat u heeft met de AIOS. Opnames uit de spreekkamer zijn zeer leerzaam en vormen een belangrijk deel van de huisartsopleiding. Het is de bedoeling dat het gesprek volledig wordt opgenomen. Lichamelijk onderzoek wordt daarentegen vanwege privacy niet op beeld opgenomen. De video-opnames worden alleen gebruikt voor educatieve doeleinden zoals de beoordeling van de AIOS. De opnames worden dus niet in uw medisch dossier opgenomen.

Voordat de opname begint, geeft de AIOS een toelichting en kunt u als u dat wilt vragen stellen. Wanneer u geen toestemming geeft, worden er ook geen video-opnames gemaakt. Wanneer u wel toestemming geeft, kunt u deze intrekken als u van gedachten verandert op ieder gewenst moment tijdens het gesprek. De video-opname wordt dan gestopt en de vastgelegde beelden zullen meteen worden vernietigd.

U kunt erop vertrouwen dat deze video-opnames alleen gebruikt worden voor educatieve doeleinden. Tevens vallen de opnames onder het medisch beroepsgeheim. Bovendien zullen de opnames, nadat deze gebruikt zijn voor educatieve doeleinden, worden vernietigd. Uw privacy is volledig gewaarborgd.