Huisartspraktijk Nijentap

Hoofdweg 155-B
9765 CB Paterswolde
050-3091494
E-consult Herhaalrecept Inschrijfformulier huisartspraktijk Nijentap Aanvraagformulier wijzigen/opvragen medische gegevens

Praktijkinformatie

Openingstijden van de praktijk

De praktijk is geopend van 8.00 tot 17.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens de openingstijden is de praktijk (telefonisch) bereikbaar zoals u dat gewend bent. Er zijn echter tijden waarin wij enkel voor spoedgevallen telefonisch bereikbaar zijn:

- 10.15 - 10.45 werkoverleg
- 12.30 - 13.00 lunchpauze
- ma t/m do 11.00 - 12.00 en 15.30 - 16.00 assistentenspreekuur
- vrijdag 11.00 - 12.00 assistentenspreekuur

Tussen 8.00 en 10.00 uur kunt u urine inleveren voor onderzoek, verwijsbrieven ophalen en uw bloedsuiker laten meten bij de assistente.

Spreekuur 

U kunt tussen 8.00 en 10.00 uur een afspraak maken voor het spreekuur. Als u vóór 08.30 uur belt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht.

U kunt gevraagd worden naar uw reden van spreekuurbezoek. Dit vraagt de assistente om een handige tijdsindeling te maken. Geef daarom ook aan als u meerdere vragen wilt bespreken en een langer spreekuurbezoek wenst. De assistente kan daar rekening mee houden en meer tijd voor u plannen.

Als u een afspraak af wilt zeggen, verzoeken wij u vriendelijk om dit ruim van tevoren aan ons door te geven.

E-consult

Wilt u gebruik maken van e-consult? Klik dan in het bovenstaande menu op 'e-consult' om het te starten.

Met het e-consult kunt u via het internet, wanneer het u uitkomt, een vraag stellen aan uw huisarts. Binnen 24 uur ontvangt u antwoord van uw eigen huisarts. Uw privacy wordt beschermd door de beveiligde netwerkomgeving. 

Tijdens uw eerste e-consult wordt u gevraagd om het polisnummer van uw ziektekostenverzekering. Houdt deze daarom bij de hand. Het wachtwoord dat u vervolgens ontvangt, kunt u bij elk volgend bezoek aan de site gebruiken.

Telefonisch spreekuur

Van 13.00 tot 13.30 uur houdt uw huisarts telefonisch spreekuur. Tijdens het telefonisch spreekuur kunt u vragen naar labuitslagen, specialistenbrieven en korte adviezen.

Huisbezoek

Als u om medische redenen niet in staat bent om het spreekuur te bezoeken, kunt u tussen 8.00 en 9.00 uur een huisbezoek aanvragen. Als het mogelijk is, is het dikwijls beter om naar de praktijk te komen. De praktijkruimten beschikken namelijk over gedegen onderzoek- en behandelmogelijkheden die tijdens huisbezoek niet kunnen gebruikt worden.

De huisbezoeken worden aan het eind van de ochtend en aan het eind van de middag afgelegd. 

Herhaalrecepten

Van 8.00 tot 10.00 uur kunt u telefonisch uw herhaalrecepten aanvragen bij de assistente. Het is ook mogelijk om lege medicatieverpakking af te geven aan de balie. Nieuwe medicijnen liggen dan de volgende dag ná 14.00 uur voor u klaar bij Service Apotheek Eelde-Paterswolde, Hoofdweg 154 te Paterswolde.

Spoedrecepten moet u altijd apart vermelden. In speciale gevallen kan de apotheek de medicijnen aan huis bezorgen.

Diabetes spreekuur

Op dinsdag, woensdag en donderdag is er een diabetes spreekuur. Dit spreekuur wordt verzorgd door Margreet Hadderingh-Betten, praktijkondersteuner somatiek. Zij is speciaal opgeleid voor de begeleiding van diabetes patiënten. Wanneer u diabetes mellitus patiënt bent of u krijgt deze diagnose, dan wordt u opgenomen in het zorgprogramma. U wordt dan maximaal 4x per jaar gezien door Margreet.

COPD spreekuur

Wanneer u COPD patiënt bent en niet onder behandeling staat van een longarts, dan wordt u opgeroepen voor een longfunctietest door Certe (voorheen LabNoord). U kunt vervolgens een afspraak maken met de praktijkondersteuner somatiek om de uitslag te bespreken. De COPD spreekuren vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag. 

CVRM / boezemfibrilleren spreekuur

Als u last heeft van een hoge bloeddruk en/of hart- en vaatziekten kan u in aanmerking komen voor het CVRM / boezemfibrilleren spreekuur. U dient niet onder behandeling te staan van een specialist. Dit spreekuur wordt verzorgd door onze praktijkondersteuner somatiek.

Stoppen met Roken begeleiding

U kunt een afspraak maken met de praktijkondersteuner als u wilt stoppen met roken. Magreet Hadderingh-Betten is onze praktijkondersteuner die is geregistreerd als begeleider in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Op dinsdag, woensdag en donderdag houdt zij spreekuur waarin de begeleiding verzorgd wordt. 

Parkeerplaatsen

De praktijk beschikt over ruim voldoende parkeerplaatsen, inclusief invalidenplaatsen.

Waarneming

Buiten de openingstijden van de praktijk wordt er alléén voor dringende medische hulp waargenomen. Dit geldt op elke werkdag na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen. De waarneming wordt verzorgd door de CDDG:

Centrale Dokterdienst Groningen (CDDG)
Van Swietenlaan 2b, spoedingang Martini Ziekenhuis
9728 NZ Groningen
Telefoon: 0900-9229

Daarnaast neemt onze vaste waarnemend huisarts, Rianne van Heuvelen, waar op de woensdag.